• photo5edit

 • photo3edit

 • photo2edit

Kinderpraktijk Wijchen stopt met psychodiagnostiek

Written by Karin. Posted in Blog

Deze email is vandaag naar mijn cliënten gestuurd. Hierin wordt duidelijk dat ik per 1 augustus 2016 geen nieuwe cliënten meer aanneem.

 

Beste ouder/verzorger,

Eén of meerdere van jouw kinderen is door mij binnen Kinderpraktijk Wijchen of Samen voor Zorg onderzocht. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier kinderen getest binnen mijn praktijk.
Echter, ik wil me verder ontwikkelen in het coachen en onderwijzen van ouders, leerkrachten en andere praktijkvoerders in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Niet alleen in Nederland maar ook op international niveau. Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik niet beide kan blijven doen. Ik heb een keuze moeten maken.
Per 1 januari 2017 stop ik definitief met diagnostiek. De komende 6 maanden heb ik de gelegenheid om al mijn lopende afspraken na te komen en om tegemoet te komen aan de ouders die me hebben gevraagd ze op de hoogte te houden.
Ik heb het namelijk hier en daar al laten vallen dat ik wilde stoppen. De meeste ouders die het hoorden, lieten me weten dat ze graag op de hoogte werden gehouden zodat ze hun andere kinderen bij mij konden laten testen. Per 1 augustus 2016 neem ik geen nieuwe cliënten aan.
Dus, bij deze heb ik het volgende aanbod. Is je kind bij mij getest:
– Dan kan je nog tot 1 januari 2017 jouw andere kinderen bij mij laten testen.
– Dan kan je nog tot 1 januari 2017 anderen naar mij doorverwijzen (dan moeten ze wel expliciet vermelden dat ze via jou komen!).
Onderzoek, verslaglegging en nabesprekingen zijn intensieve bezigheden. Hierdoor heb ik voor de komende 6 maanden alleen de volgende opties en tarieven:
Adviesgesprek (1½ -2 uur)      €195
(Her-test) intelligentieonderzoek met scoreblad (SON of WISC)      €350
Intelligentieonderzoek met verslag (SON of WISC)      €550
Executieve functies en concentratie (alleen aanvullend aan een intelligentietest, didactisch onderzoek of sociaal-emotionele onderzoek)      €500
Schoolobservatie (2 uur) inclusief verslag en nabespreking      €600
Schoolconsult (1 uur)      €250
Reiskosten (binnen een omtrek van 20 km rondom Wijchen worden geen reiskosten in rekening gebracht)      €0,30 per   km
Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Warme groeten,
Karin Monster-Peters
Share Button

Beperking diensten

Written by Karin. Posted in Blog

Beste ouders en opvoeders,

Vanaf heden kan ik u alleen ondersteunen bij de diagnostiek van uw kind. Ik heb momenteel geen ruimte voor behandelingstrajecten. Bij Netwerk vindt u een overzicht van collega’s in de omgeving van Wijchen die u verder kunnen ondersteunen.

Warme groeten,

Karin Monster-Peters

Share Button

Vakantieperiode zomer 2015

Written by Karin. Posted in Blog

Hallo lieve mensen,

Mijn vakantieperiode begint op 17 juli 2015 en ik ben weer helemaal fris terug op 1 september 2015.

Warme groeten,

Karin

Share Button

April

Written by Karin. Posted in Blog

Beste opvoeders,

In de maand april ben ik in Malta voor een docententraining yoga. In deze periode ben ik dus telefonisch niet te bereiken en verzoek ik jullie vriendelijk om een email te sturen. In de avonduren zal ik mijn best doen om mailtjes te beantwoorden.

Warme groeten,

Karin Monster-Peters

Share Button

Stages

Written by Karin. Posted in Blog

Lieve stagiaires,

Op dit moment neem ik geen stagiaires aan omdat ik zelf bezig ben met vele bijscholingen en nieuwe uitdagingen. Ik kan jullie geen vastigheid aanbieden.

Ik wens jullie veel succes met jullie zoektocht en met het vervolgen van jullie studie!

Warme groeten,

Karin Monster-Peters

Share Button

Goed genoeg opvoeden

Written by Karin. Posted in Blog

Thema avond Samen Sterker Wijchen

16613831_s
Op 5 februari organiseert Samen Sterker Wijchen een avond met ‘goed genoeg opvoeden’ als thema. De avond wordt ingekleurd door Monique Severijnen en Yvonne Steenhuis en is bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met kinderen & opvoeden. Vragen die elke opvoeder (ouder, oma, opa, leerkracht etc.) wel eens heeft:

 • Doe ik het wel goed?
 • Wat zou de beste aanpak zijn voor dit gedrag?
 • Wat heeft dit kind nodig?
 • Moet ik straffen, belonen, negeren?

 
Er bestaan veel opvattingen over “goed opvoeden” of “goed ouderschap”.  Deze avond willen we je kennis laten maken met onze manier van werken, die uitgaat van het individuele kind en diens behoeften. We dragen geen opvoedmethode aan, maar laten je meekijken naar wat kinderen ons willen vertellen. We gaan aan de slag met filmpjes, waarbij we ons afvragen: wat is de vraag, de behoefte van het kind, die achter het gedrag verborgen ligt? En wat doe je daar dan mee?
Ook laten we je zien hoe je spelenderwijs veel kunt bereiken. We dragen eenvoudige spelideeën aan en gaan in op de manier waarop je kunt spelen met je kind.

De entree is gratis. Wel graag aanmelden bij:
Yvonne Steenhuis info@hetspelement.nl / 06- 47125730
Monique Severijnen monique@eenpluseenisvier.nl / 024-3004006

Plaats: Buizerdschool, Buizerdstraat 235
Datum: 5 februari 2015
Tijd: 20:00 tot 21:30 uur (inloop 19.45)

Share Button

Kerstwens van de Familie Monster-Peters

Written by Karin. Posted in Blog

merry2

Share Button

We hebben een nieuwe begeleidster!

Written by Karin. Posted in Blog

Ik ben blij om te zeggen dat de peergroepen voor hoogbegaafde kinderen kunnen doorgaan! Ellen van Buuren wordt de nieuwe begeleidster! Ellen is HBO-pedagoge die in haar werkzaamheden vooral bezig is met (hoog)begaafde kinderen. Ik ken Ellen persoonlijk en weet dat ze met veel betrokkenheid, deskundigheid én liefde deze groepen zal draaien!

Ik wil iedereen bedanken die de oproep gedeeld heeft én alle mooie sollicitaties die hierop afkwamen. Fantastisch! Er kwamen zelfs reacties van begeleiders buiten Wijchen…ik zou zeggen: begin een eigen peergroep in jullie omgeving! Echt waar, deze kinderen willen graag een plek waar ze zichzelf mogen zijn! Maak het voor hen mogelijk!

Warme groeten,

Karin

Share Button

Gezocht: nieuwe begeleider Peergroepen Wijchen e.o.

Written by Karin. Posted in Blog

Intensio (Ingrid Teulings) en Kinderpraktijk Wijchen (Karin Monster-Peters ) hebben in Wijchen in 2014 een peergroup voor hoogbegaafde kinderen gedraaid. Samen spelen met ontwikkelingsgelijken onder begeleiding…

Ingrid heeft deze groepen met veel plezier gedraaid, helaas (maar wel heel goed voor haar!) heeft ze het te druk binnen haar eigen praktijk en kan ze de groepen niet meer begeleiden.

Gezocht!

Een begeleider met affiniteit voor hoogbegaafdheid die 2x per maand deze peergroepen wil begeleiden. Ervaring met het begeleiden van groepen kinderen vereist (stage, werk, etc.).

Wat wordt er van je gevraagd:

 • Opstellen van spellen, zorgen voor limonade/water en wat lekkers. Ik heb voldoende spellen die gebruikt kunnen worden.
 • Begeleiden van spel met de kinderen. 1x per maand leeftijdsgroep 5-8 jaar en 1x per maand 9-12 jaar.
 • Communicatie naar ouders. Aanmelding, rooster, voortgang.
 • Opruimen van spellen, netjes achter laten van ruimte.

Wat krijg je er voor terug:

 • Ervaring bij het begeleiden van (hoogbegaafde) kinderen.
 • 10 euro per kind is de bijdrage voor de ouders. Hiervan moet limonade en koekjes van worden gekocht. De rest is voor de begeleider. Als een groep draait met 8 kinderen, betekent dit ongeveer 75 euro voor 3 uur. Betekent ook, dat als een groep met 4 kinderen draait (minimaal aantal deelnemers) dat je minder verdient. Maximaal aantal kinderen per groep 10.
 •  Bij vragen over specifieke kinderen, situaties, etc. sta ik tot je beschikking, dus nog meer ervaring en kennis!

We zouden het super vinden als de groepen in januari 2015 opnieuw gaan draaien! Dus heb je belangstelling of wil je meer weten, stuur een email naar info@kinderpraktijkwijchen.nl.

Share Button

Misdiagnoses bij hoogbegaafdheid

Written by Karin. Posted in Blog

In juli heb ik een artikel geschreven over Misdiagnoses bij hoogbegaafdheid voor Gezinspiratie.nl.  Hierin inventariseer ik de kenmerken van hoogbegaafde kinderen die kunnen leiden tot een verkeerde diagnose. Wie meer hierover wil weten, leest hier verder!

Share Button

© Kinderpraktijk Wijchen oktober 2012 Design door: Thomas Vink Webdesign