• photo5edit

  • photo3edit

  • photo2edit

Erkenning, herkenning en groei…

Written by Karin. Posted in Referenties

Wij zochten contact met jou in verband met onze zoon. Hij ging zijn laatste jaar basisschool in en in de jaren daarvoor zagen we hem steeds verder “afglijden” in iets wat resulteerde in een doodongelukkige jongen in een sociaal isolement. Voor  hem en ons onbegrijpelijk want hij is ontzettend lief, sociaal en rustig. “Zijn hooggevoeligheid speelt hem parten” dachten wij en “ingrijpen is nu nodig”. We hadden sterk het vermoeden dat hij op de middelbare school anders nog verder in deze negatieve spiraal zou afzakken.

Waar onze hulpvraag ging om begeleiding met betrekking tot zijn hoogsensitiviteit, wilde jij eerst zijn IQ testen omdat jij naar aanleiding van zijn ‘levensverhaal’ vermoedde dat hij hoogbegaafd zou kunnen zijn. “Zou het echt?”  zeiden wij, “Hij doet lekker mee op school en heeft een voorlopig HAVO-advies gekregen”.  Maar om voor hem het juiste behandelplan op te stellen, wilde jij toch de testen afnemen. Onze zoon had meteen een klik met jou, hij voelde zich ontzettend op zijn gemak en hij verbaasde ons allemaal, behalve jou. Wij, maar ook de basisschool, waren helemaal perplex toen uit de resultaten bleek dat jij gelijk had. Vanaf het moment dat onze zoon het hoorde, zag je dat er van hem een last afviel; “het ligt niet aan mij”, “ik ben niet gek”, “ik denk gewoon anders”.

Jij hebt onze zoon en ons gezin bijgestaan de daarop volgende maanden. En dat waren mooie, soms ook zware maanden. Maanden van erkenning, herkenning, groei, met een lach en met een traan.
Onze lieve jongen groeit nog steeds, gestaag. Want iets wat je je hele leven hebt weggestopt, kun je niet in een jaartje tevoorschijn toveren. Daar is tijd en geduld voor nodig. Hij heeft zijn bassischoolperiode fijn kunnen afsluiten en geniet momenteel in de brugklas van vriendschappen met kinderen die denken net als hij.

Lieve Karin, Je hebt dit afgelopen jaar zoveel voor ons allemaal betekend. We zijn je eeuwig dankbaar.

Familie B. Druten

 

Share Button

Trackback van jouw site.

© Kinderpraktijk Wijchen oktober 2012 Design door: Thomas Vink Webdesign