• photo5edit

  • photo3edit

  • photo2edit

Hoogbegaafdheid

Ik ben gespecialiseerd in de diagnostiek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen (zie Wie ben ik? voor meer informatie hierover). In de periode dat ik de intakeprocedure voor de Leonardoscholen verzorgde, heb ik samen met mijn team, meer dan 600 kinderen getest en gezien in mijn praktijk!

Voor mij is hoogbegaafdheid een ‘zijn’  en niet een diagnose of aandoening. Ik ben zelf hoogbegaafd en weet niet beter dat dit mijn leven vorm heeft gegeven en nog vorm geeft. Mijn intelligentie, mijn intensiteit, mijn gedrevenheid en mijn ups and down…

Hoogbegaafde kinderen hebben zo veel te bieden! Voor ouders zijn ze absoluut een uitdaging in de opvoeding, met net iets meer gebruiksaanwijzingen. Maar ze zijn ook zo enthousiast, leergierig, wijs, ontroerend, loyaal en… een fantastische spiegel voor jou als ouder! Ze dagen je ontzettend uit om jouw eigen pijn te verwerken en je eigen gedrag en leven te veranderen. De samenleving zou niet zonder kunnen, hoogbegaafde kinderen zijn de toekomst. Ze dagen de wereld uit om haar gedrag aan te passen en te veranderen.

Share Button

© Kinderpraktijk Wijchen oktober 2012 Design door: Thomas Vink Webdesign