• photo5edit

  • photo3edit

  • photo2edit

Werkwijze

Wachtlijst

Binnen Kinderpraktijk Wijchen kunt u over het algemeen terecht voor een adviesgesprek binnen 3 week. Voor diagnostisch onderzoek kunt u terecht binnen 8 weken. Wilt u dit proces versnellen? Dan vult u alvast het Aanmeldingsformulier in en mail dit met het verzoek om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen.

Begeleiding van ouders

U meldt zich aan via telefoon of email. Na een telefonische intake wordt de eerste sessie ingepland. Het aantal sessies is afhankelijk van de hulpvraag.

Elke sessie duurt 1 uur.

Een adviesgesprek is in principe eenmalig en duurt 1.5 – 2 uur.

Diagnostiek

Na ontvangst van het Aanmeldingsformulier voor diagnostisch onderzoek, neem ik contact met u op om deze telefonisch door te nemen en om een onderzoeksdag in te plannen. Tevens wordt meteen een afspraak gemaakt voor het nabespreken van het onderzoek.In dit geval wordt de afspraak als bindend beschouwd. Wanneer u echter een afspraak minder dan 24 uren van tevoren afzegt of niets laat horen terwijl u de afspraak niet nakomt, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Binnen 3 weken ontvangt u het onderzoeksverslag thuis.

Afhankelijk van het onderzoek kan een onderzoeksdag tussen de 3 en de 6 uur duren. Mochten er meer spelen, kan er zelfs een extra onderzoeksdag ingepland worden.

Vertrouwelijk

Het is belangrijk dat u en uw kind zich veilig voelen om alles te vertellen. Daarom wordt alles wat u vertelt met zorgvuldigheid behandeld. Dit geldt voor zowel de ouder- als kindgesprekken. Wanneer ik van mening ben dat het kind of zijn omgeving in een hulpbehoevende situatie verkeert, heb ik de plicht om dit te bespreken met de betrokkenen en de daar voor bevoegde instanties.

Bij verhindering

Het zal soms onvermijdelijk zijn dat u een sessie moet afzeggen. Doe dit zo snel mogelijk, maar minimaal 24 uur van tevoren, door mij te bellen, een sms of een email te sturen. Niet tijdig afgezegde afspraken zullen in rekening worden gebracht.

Tijdens een onderzoek moet een kind zich echter zo optimaal mogelijk kunnen gedragen. Wanneer uw kind ziek is, zich niet lekker voelt of kort voor het onderzoek geblesseerd is geraakt, raad ik u aan dit aan mij te melden, zodat wij de afspraak kunnen verzetten. In dit geval worden geen kosten in rekening gebracht en kan een nieuwe afspraak gemaakt worden. Dit geldt tevens voor een begeleidingsafspraak.

 

Share Button

© Kinderpraktijk Wijchen oktober 2012 Design door: Thomas Vink Webdesign