• photo5edit

  • photo3edit

  • photo2edit

Wie ben ik?

DSC_7065-3535244169-O

Gert-Jan Kusters Photography

In dit stukje stel ik me graag aan je voor…Ik ben drs. Karin Monster-Peters, getrouwd en moeder van drie kinderen.

Mijn verhaal zal ik laten beginnen op het moment dat mijn leven richting kreeg: december 1999, op de dag dat mijn dochter Kyra geboren werd. Tot die tijd, deed ik wat er van mij verwacht werd, toen ik Kyra in mijn armen sloot, begon ik te leven naar wat mijn hart mij ingaf! Dat jaar stapte ik over van een studie Culturele Antropologie naar een studie in de Pedagogische Wetenschappen. Een keuze die eerst met mijn verstand werd gemaakt, voelde vanaf dag 1 als een keuze van het hart.

In 2004 heb ik mijn doctorandustitel in de Pedagogische Wetenschappen behaald, wat niets meer betekende dan dat ik Orthopedagoog werd. Ik had al snel de afstudeerrichting Ontwikkeling- en Leerproblemen  gekozen binnen mijn studie omdat dit me de gelegenheid gaf om me te verdiepen in Hoogbegaafdheid. Ik heb binnen mijn studie elke mogelijkheid gegrepen om me volledig te specialiseren in dit onderwerp. Zo heb ik mijn afstudeerstage en mijn scriptie gedaan binnen het Centrum voor Begaafheidsonderzoek  (CBO) in Nijmegen.

Na het behalen van mijn titel ben ik mijn eigen praktijk begonnen: Samen voor Zorg. Binnen deze praktijk heb ik me gepassioneerd ingezet voor hoogbegaafde kinderen in Nederland. In dezelfde periode heb ik Stichting Facta overgenomen. De enige stichting in Nederland die toen cursussen voor hoogbegaafden organiseerden. De meeste bekende was toendertijd de pilotenopleiding. Al snel was ik vruchtbare samenwerkingen aangegaan met vooruitstrevende initiatieven, zoals de Leonardo Stichting en heb ik binnen de training van leerkrachten vorm kunnen geven aan de eerste Leonardoscholen.

In 2009 besloot ik een sabbatical van 2 jaar te nemen. Niet alleen voor de nodige bezinning maar omdat er een nieuwe fase in mijn leven zich aandiende. In deze periode zijn namelijk mijn twee jongste kinderen geboren, Nico en Lynn. Hier wilde ik maximaal van kunnen genieten en ik heb hier geen moment spijt van gehad. De afgelopen jaren heb ik me ingezet voor Stako bij Kwaliteitszorg en Personeelszaken.

Maar…regelmatig klopte familie en vrienden bij mij aan voor hulp en advies over hun kinderen. Toen besefte ik dat ik het contact met kinderen, ouders en leerkrachten miste en kon ik er niet meer omheen dat ik weer mijn eigen praktijk wilde beginnen!

Inmiddels ben ik een aantal jaren weer bezig in Wijchen en heeft mijn expertise zich weer landelijk mogen uitbreiden. Hoogsensitiviteit behoort nu ook tot mijn expertise en sinds 2015 mag ik me ook Highly Sensitive Aware Therapist noemen volgens de richtlijnen van dr. Elaine Aron.

Sinds 2013 begeleid ik ook volwassenen en startende ondernemers binnen Praktijk B&G.  Op dit moment ben ik ook een nieuwe droom aan het uitwerken: Highly Sensitive Parents. Een nieuwe online en coachingspraktijk voor hoogsensitieve ouders. Dromen komen werkelijk uit!

Hier vind je mijn visie en mijn begeleidingsvisie.

 

Share Button

© Kinderpraktijk Wijchen oktober 2012 Design door: Thomas Vink Webdesign